دیدار صمیمانه دکتر جهانساز رئیس سازمان چای کشور و حاج یوسف ابراهیمی
روز گذشته جناب آقای دکتر جهانساز ریاست محترم سازمان چای کشور به رسم همیشه جهت خداقوت گویی و بازدید از کارخانجات چای سازی، در محل کارخانه چای رفاه لاهیجان حضور یافتند و با حاج یوسف فلاح ابراهیمی بنیانگذار شرکت تیمن (چای رفاه لاهیجان) دیدار کردند.
در این دیدار مواردی همچون وضعیت باغات چای گیلان، بهزراعی بوته های چای، روش های نوین آبیاری، کیفیت برگ سبز چای و روند کار کارخانجات چای مورد بررسی قرار گرفت. همچنین مشکلات کارخانهداران و فرآیندهای تولید محصول چای از باغ تا بسته بندی نهایی نیز ازجمله موضوعاتی بود که دکتر جهانساز و حاج یوسف فلاح ابراهیمی پیرامون آن با یکدیگر گفت و گو نمودند.
گفتنی است شرکت تیمن (چای رفاه لاهیجان) بزرگترین مجموعه کارخانجات تولید چای ایرانی کشور را در اختیار دارد و فرآیند تولید چای را از بوته تا محصول نهایی در مجموعه خود انجام می دهد.
افسردگی سالمندان و درمان آن با چای سبز طبیعی
چای سبز ازجمله نوشیدنیهایی است که در سالهای اخیر بیشتر مورد توجه جوامع قرار گرفته و بهخصوص در ایران روزانه افراد بیشتری به نوشیدن آن علاقهمند میشوند. شاید در این زمینه مهمترین عامل رغبت عمومی، خواص درمانی و سلامتی چای سبز باشد که هرروز وجه تازهتری از این ویژگیها کشف میشوند.
شرکت تیمن در راستای مسئولیت اجتماعی خود و در همکاری با دانشکده پیراپزشکی شرق گیلانِ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان گیلان، از پایاننامه “تأثیر چای سبز بر افسردگی سالمندان مقیم مرکز سالمندان رشت سال ۹۹” حمایت نموده که نتایج امیدوارکنندهای به همراه داشته است.
در پژوهش موردبحث، به دلیل رشد سالمندی در ایران (به نسبت میانگین جهانی) همچنین شیوع افسردگی در میان سالمندان، امکان کنترل و کاهش این معضل با استفاده از روشهای غیر دارویی مورد بررسی قرار گرفته که در این میان، چای سبز برای استفاده توسط سالمندان و مطالعه نتایج انتخاب شده است.
در این مطالعه تعداد ۷۶ سالمند ساکن سرای سالمندان رشت بهعنوان گروه کنترلی برگزیده شدند و به مدت ۵ هفته بهصورت منظم، روزانه در دو وعده پس از صبحانه و پس از ناهار، چای سبز مصرف نمودند. این چای بهصورت تیبگهای ۳ گرمی و با آب ۸۰ درجه سانتیگراد تهیه شده و در اختیار سالمندان گرامی قرار داشته است.
نتایج
یک روز پس از آخرین زمان مصرف چای سبز، گروه کنترلی با پرسشنامه استاندارد افسردگی ارزیابی شدند و نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت. بر اساس نتایج بهدستآمده، مقدار افسردگی شدید در گروه کنترلی از ۲۳.۶ درصد به ۱۱.۱ درصد و همچنین افسردگی متوسط از ۴۵.۸ درصد به ۲۶.۴ درصد کاهش یافته است. دراینبین افسردگی خفیف از ۳۰.۶ درصد به ۴۵.۸ درصد افزایش یافته که این رشد، به دلیل خروج افراد از طبقهبندی شدید و متوسط و ورود به طبقهبندی خفیف بوده است.
در مجموع یافتههای مطالعه موردبحث نشان میدهند که مصرف منظم و بهاندازه چای سبز میتواند به کاهش علائم افسردگی در سالمندان کمک کند و به همین خاطر، توصیه میشود سالمندان عزیز حتماً چای سبز را در رژیم غذایی خود جای دهند.
ابریشم و نوغانداری؛ صنعتی مغفول در استان گیلان
صنعت ابریشم و نوغانداری که در ایران ظرفیتهای مغفول زیادی دارد، در خطه گیلان دارای پیشینه تاریخی بسیار کهنی است. احیا و اعتلای این صنعت مهم، در کنار حمایتها و بسترسازیها، نیازمند فرهنگسازی است.
در این راستا، شرکت تیمن (چای رفاه لاهیجان) و بنیانگذار آن جناب آقای حاج یوسف فلاح ابراهیمی، همانگونه که در احیا و اعتلای مجدد صنعت چای ایران در سالیان اخیر دارای نقش بسیار مهمی بودهاند، امروز برای احیای صنعت نوغانداری و ابریشم ایران نیز آستین همت را بالا زدهاند.
البته علیرغم مشغلههای فراوان که حضور در صنعت چای کشور بهعنوان یک برند موفق، برایشان به همراه داشته، اما از ابریشم، این رهآورد دیرین لاهیجان و گیلان نیز غافل نشدهاند. ایشان فرهنگسازی را از سال گذشته با احداث نهالستان توت در کارخانه چای رفاه لاهیجان واقع در قریه بازان، آغاز نموده و بیش از هشت هزار قلمه توت را به نهال تبدیل کردهاند.
در کنار این عمل بسیار ارزشمند، ایشان پرورش نوغان را هم به شکل آزمایشی دنبال نموده و ثمره نخستین سال فعالیت این مجموعه در زمینه پرورش کرم ابریشم، پرورش یک جعبه نوغان و به عملآوری چهل کیلوگرم پیله ابریشم از آن است.
لازم به ذکر است که کاشت درخت توت در اطراف باغات چای و نوغانداری میتواند علاوه بر افزایش درآمد باغداران محترم و چایکاران زحمتکش، در بلندمدت به شکلگیری مجدد صنعت تولید منسوجات ابریشمی در شمال کشور و خصوصاً استان گیلان کمک کرده و زمینه اشتغال جوانان این خطه را بیش از پیش فراهم کند.
در نهایت گفتنی است ورود افراد و مجموعههایی همچون هلدینگ برادران ابراهیمی به عرصه ابریشم و نوغانداری و فرهنگسازی و تشویق آن، در واقع گام مهمی جهت احیا و اعتلای این صنعت خواهد بود.